Husdjur

Det är alltid trevligt med husdjur i en bostadsrättsförening. Det är dock några saker du som husdjursägare bör känna till och tänka på.


Tänk på följande

Rasta inte din hund/katt eller andra husdjur på innergården. Där leker barn och vi vill hålla den fri från det som ditt husdjur lämnar efter sig. Husdjuren får naturligtvis visats på innergården, det är bara trevligt men ska inte rastas där. Hunden/Katten ska vara kopplad hela tiden du har den på innergården för allas trevnad och för andras säkerhet. Även en liten hund kan te sig farlig för ett litet barn.

Det är heller inte tillåtet att rasta hunden/katten i planteringar/rabatter eller i direkt anslutning till fastigheten på utsidan. Se till att din hund/katt vänjer sig vid att gå iväg en bit innan den uträttar sina behov. Det är trevligare för alla.

Skulle olyckan vara framme förväntas du ta upp det din hund/katt (eller andra djur) lämnar efter sig och kasta på lämplig plats inte i sopkorgarna på gården utan i soprummet.

Under den blöta perioden av vår årstid dvs vår, höst och vinter när det är slaskigt ute är det trevligt om du torkar av hunden/kattens fötter innan du tar in det i trappuppgången. Låt heller inte din hund eller katt hoppa upp på hissdörarna eller väggar och lämna fotavtryck. Skulle det inträffa förväntas du torka av efter din hund.
Tänk på att trappuppgångarna bara städas en gång i veckan och vid mycket slask blir det lätt många avtryck...

Lämnar du ditt hund ensam under dagen/kvällen ansvarar du för att hunden (det är ofta hundar och inte katter) inte ylar och stör dina grannar under tiden då du är borta.

Torka av mina tassar. Lämna mig inte själv så jag står och ylar.   

805
819