Fordon och parkering

Ångkvarnen har eget garage. Infarten ligger intill Ångkvarnsgatan 12..

Garaget är gemensamt för bägge föreningarna i Ångkvarnen. Portarna öppnas med kodlås med egen kod eller med fjärrkontroll som kan beställas genom styrelsen till ett pris av 1100:-. (Du får tillbaka beloppet med ett avdrag på 100:- per år som du haft fjärrkontrollen när Du lämnar tillbaka en fungerande fjärrkontroll).
Garaget består av två våningar och 88 av totalt 196 parkeringsplatser, varav 3 MC-platser, tillhör Ångkvarnen 1. Det finns möjlighet att mot en avgift få tillgång till laddbox för elbilar/hybrider. I garaget finns också  åtkomst till cykelförråden.

Uthyrning garageplatser

Extra garageplatser finns för uthyrning. Boende i föreningen har första prioritet men platser uthyres även till icke boende i föreningen.
Parkeringsplatserna uthyres av föreningen men administreras av vår ekonomiska förvaltare HSB. Man ställer sig själv i kö för parkeringsplats i HSB:s tjänst för hantering av parkeringsplatser. Man loggar in i HSB:s system (www.hsb.se/uppsala) med bankid. Man måste först se att epostadressen finns registerard på Mina Sidor / Min Profil. Gå sedan till Min Bostad/Mina köer. Se också detta dokument: Digital hantering av garageplatser.

Laddning av el- och laddhybridbilar

Det finns möjlighet att få tillgång till laddbox på sin parkeringsplats för att ladda el- och laddhybridbilar. För närvarande (2021-01) kostar det 200:- per månad för tillgång till laddbox plus kostnad för egen elförbrukning (kwh). Kostnaden för elförbrukningen baseras på den totala kostnaden föreningenhar för elförbrukningen för laddning av bilar. Denna kostnad fördelas sedanmellan medlemmarna i proportion till den förbrukning respektive medlem har.
Regler för för utnyttjande av laddbox: Klicka här! 

Parkering utomhus

På gatorna gäller kommunens parkeringsföreskrifter (normalt avgiftsbelagt dagtid) och inkörsförbud/P-förbud på innegården.

804
816